sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Työt edistyy!

Syksy on mennyt vauhdikkaasti, mutta lomalla jäädessä oppilaiden työt olivat onneksi jo ihan hyvässä vaiheessa. 5-6.luokan työt edistyvät hieman eri tahtiin riippuen siitä, minkälaisen koteloinnin/rungon oppilaat ovat sähkötyöhönsä miettineet.


Airin pöllö on saanut jo punaiset silmänsä loistamaan! :) Juottaessa yhdestä ledistä katkesi jalka, mutta se saatiin korjattua ja silmät palavat jälleen! Pöllössä on loistavien silmien lisäksi myös liikkuvat siivet. Tässä mekanismissa olikin paljon pohtimista.

Lillin ja Jeminan laatikot ovat myös jo edenneet pitkälle. Kannen saranointi on jo aloitettu, joten loman jälkeen jatketaan ledikytkentöjen tekemisellä. Tässä ei mene enää kauan, kun nämäkin hienot työt valmistuvat.


Santeri ratkaisi omassa työssään pyörien kiinnittämisen näin. Pyörien kiinnittämiseen on monta vaihtoehtoa, mutta tämä näytti toimivan myös. Seuraavana edessä on nosturin muiden mekanismien pohtiminen.


Saimme koulullemme käyttöön paikalliselta lasifirmalta (Pieksämäen Lasi ja Tarvike) ylijäämätavarana peilejä, jotka vielä ystävällisesti leikattiin meille sopivan kokoiseksi. On kiva, että paikkakunnan yrittäjien kanssa voidaan tehdä tällaista pientä yhteistyötä! :) Nämä alla olevat värikkäät osat ovat tulossa Vilin ja Vertin valonheittimiin. Jää nähtäväksi, millaisia valonheittimiä näistä lopulta oikein tulee! :)


Kytkentöjen tekemisessä haastavinta on ollut selvästi sen miettiminen, kytketäänkö ledit sarjaan vai rinnan ja millaisen etuvastuksen niille tarvitsee. Etuvastuksen laskemisesta teinkin oppilaille materiaalit, joiden avulla vastukset on hienosti osattu laskea oikein. Tähän mennessä ainoastaan yksi ledi on kärähtänyt virheellisestä kytkennästä, joten hyvin menee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti