tiistai 15. huhtikuuta 2014

Hydrokoptereita

Hydrokopterit valmistuvat hyvällä vauhdilla! Luokassa on ollutkin viime viikkoina hyvin iloinen tunnelma ja pieni jatkuva pörinä. :) Moottoreita on testailtu koulun paristoilla ja omilla paristoilla. Selväksi on tullut ainakin se, että paristojen laaduissa on eroja...


Hydrokoptereita pystyi testiuittamaan vanhassa kukkalaatikossa. Vedessä kävi nopeasti ilmi, jos kevyt kopteri ei ollut tasapainoinen. Moni kellahtikin kyljelleen tai selälleen. Pohtimisen, muokkauksen, uuden tasapainotuksen ja useiden kokeilujen jälkeen ongelmat saatiin kuitenkin ratkottua tai ainakin minimoitua.  


Testausvaiheessa komponentit oli kiinnitettynä paikoilleen pelkillä ilmastointiteipin palasilla. Tällöin niiden paikkaa oli helppo vaihdella testiuitossa tehtyjen havaintojen perusteella. Pienetkin liikuttamiset vaikuttivat yllättävän paljon kevyen kopterin tasapainoon.


Testien jälkeen alkoi ulkonäön viimeistely. Jere töpötteli kopterinsa kylkeen hienot kuviot käyttäen apuna kalvosta leikattua sabluunaa. Vilin vauhdikas kopteri on muuttanut ulkonäköään jo moneen otteeseen testiuittojen perusteella. Tänään kopteri sai vielä väriä pintaansa.


Airin kopterista löytyy monia yksityiskohtia. Paatin keulassa hymyilevät tietenkin Jack ja Rose. Toivotaan kuitenkin, ettei Airin hydrokopterille käy kuten sen esikuvalle... 


Jeminan kopterista ei väriä, kimallusta ja glitteriä puutu! :) Santerin taitavasti tehty kopteri sai tänään keltaisen värin pintaansa. Santerin kopterissa on johdoille taitavasti tehdyt läpiviennit.


Ensi viikolla vielä viimeistellään koptereita ja sitten taidetaankin aloittaa kilpailuun valmistautuminen! :) Nyt pitäisi vain nikkaroida kisa-areena valmiiksi...

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Hienoja töitä!
    Olen luokanopettajaopiskelija ja kiinnostaisi opetella tuo hydrokopterin rakentaminen tulevia harjoitteluja ja työelämää varten. En löydä netistä seikkaperäisiä ohjeita kyseisen vehkeen rakentamiseen, olisiko sinulla antaa vinkkejä, mistä etsiä? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Hydrokopteri on Step Systemsin oma opetuspaketti, jonka saa heiltä tilattua melko edulliseen hintaan. Sieltä löytyy sitten kaikki ohjeet ja vinkit esim. kilpailualtaan rakentamiseen, oppilaille suunnittelupohjat ym. tarpeellisen. Osoitteesta www.stepsystems.fi löytyy. Suosittelen kyllä tätä työtä, on monipuolinen ja kiinnostava!

    VastaaPoista