keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hydrokopterikilpailu 2014


Viimeisellä kouluviikolla saimme vihdoin käytyä kisat 5-6-luokkalaisten tekemillä hydrokoptereilla. Kilpailua varten oli rakennettu erillinen allas ja kilpailu käytiin sisätiloissa, jotta tuuli ei päässyt vaikuttamaan kevyisiin koptereihin. Altaassa oli viritettynä kaksi siimaa, jotka tulivat koptereiden ponttoonien väliin ohjaamaan koptereita suoraan.

Ensin koptereilla käytiin aamun "salaiset" aika-ajot muilta kilpailijoilta piilossa, jotta jännitys säilyi varsinaiseen kilpailuun. Näiden aika-ajojen perusteella muodostettiin varsinaiseen kilpailuun parit.

Koska osanottajia ei ollut tasamäärä, pääsi nopein kopteri suoraan jatkoon. Lopuista koptereista tehtiin parit, joista nopeampi pääsi jatkoon ja hitaampi karsiutui pois. Näistä jatkoon päässeistä muodostettiin vielä parit ja näiden keskinäisen kamppailun perusteella selvisi kopterit kisaamaan sijoista 1-2 ja 3-4. 


Kilpailu oli jännittävä ja se sisälsi myös useita yllättäviä käänteitä. Näinkin lyhyellä radalla kävi useasti niin, että toinen kopteri ehti johtaa hetken aikaa, kunnes toinen kiihdyttikin lopussa ohi. Voittajaksi kilpailussa selviytyi Jeren vihreä kopteri, hopeaa sai Santerin keltainen kiituri ja pronssille pyyhälsi aika-ajoissa epäonnistunut, mutta hienosti loppukilpailun ajan toiminut Antin musta kopteri. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille! Ope on teistä ylpeä! :)


Viikon aikana kaikki hydrokopterit olivat myös koulumme aulassa näytillä. Oppilaat saivat äänestää niistä hienoimman. Tämä kilpailu oli myös tiukka ja hienoa oli, että äänet jakautuivat useiden koptereiden kesken. Voittaja säilytetään vielä salaisuutena... :)
Koko kilpailun palkintojen jako suoritetaan lauantaina todistusten ja stipendien jaon yhteydessä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti