tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kerro, kerro kuvastin...


Vaihtojakso kestää koulussamme neljä viikkoa. Tällöin teknisessä työssä ja tekstiilityössä olevat oppilaat vaihtavat kuukaudeksi paikkoja keskenään. Open ilona onkin ollut jo parin viikon verran luova joukko innokkaita tyttöjä. Ensimmäisenä työnä oli ideoida ja valmistaa peili. Peili sai olla käsipeili, seinäpeili - tai sitten jotain siltä ja väliltä.

Aluksi tutustuimme materiaalina vaneriin. Vanerista oli tehtävänä sahata peilille pohjalevy. Moni otti haasteen vastaan ja sahailikin mitä erikoisimpia muotoja peilille pohjaksi. :) Pohjat maalattiin ja ne sai myös koristella haluammallaan tavalla. Pari tyttöä käyttikin koristeluun katajakiekkoja.

Nämä peilit valmistuivat vaihtojakson kahdella kerralla eli neljässä oppitunnissa. Vaihtojaksolla ehdimme kokeilla vielä emalointia ja viimeisellä kerralla teemme betonitöitä, jos vain suinkin ehdimme. Siis melko tehokas vaihtojakso! :)


Veeran, Johannan, Suvin ja Pinjan peilit valmisteilla...


Jennan valmis työ ja Johannan työ maalausvaiheessa...


Ja tässä valmiit peilit, melkein kaikki ainakin. Hienoja tuli ja kaikki ovat erilaisia, tekijöidensä tyylisiä! :) Meidän pitäisi kyllä järjestää luokkaan joku siisti nurkkaus kuvaustudioksi, jotta hienoista töitä saisi kunnon kuvia otettua. Nyt työt eivät oikein pääse esille tässä suttuisen höyläpenkin päällä...


Peilit saimme valmiiksi leikattuina paikalliselta yritykseltä, kiitokset Pieksämäen Lasi ja Tarvike! :)

1 kommentti: