sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Robotteja taas askel eteenpäin...

Perjantain tunneilla moni kolmosten roboteista sai itselleen mm. kasvot. Myös jalkoja ja käsiä kiinniteltiin paikoilleen ja juottamiseenkin päästiin tutustumaan. Oppilaat työskentelevät innokkaasti ja ahkerasti, joten ei mene enää montaa viikkoa, että nämä robotit ovat valmiita! :)


Jerry pääsi ensimmäisenä juottamaan robottiin tulevia vilkkuvaloja. Valoina on yksi vilkkuledi ja toinen tavallinen ledi. Koska toinen ledeistä on vilkkuledi, voidaan ledit kytkeä sarjaan ilman vastusta. Sarjassa oleva vilkkuledi saa myös toisen ledin vilkkumaan. Juottaminen sujui Jerryltä oikein mallikkaasti! Näistä tulee kivat! :)

Apuna juottamisessa oli "apukäsi", johon saa juotettavat komponentit kiinni juoton ajaksi. Ostin koululle tällaisen tänä keväänä ja juottaminen sujuikin paljon kätevämmin syksyyn verrattuna. Suosittelen siis ehdottomasti hankkimaan tällaisen koululle! Tätä voi käyttää muuhunkin pikkutarkkaan työskentelyyn ja apuna vaikka tikun poistoon sormesta, koska kädessä on mukana myös suurennuslasi. :) Tämän hankin Stepiltä, hintaakaan ei ole kuin 6,90€.


Jannen ja Teron robotit saivat nauloista itselleen hauskat ilmeet. Janne naulasi robotilleen huolellisesti myös kulmakarvat. Myös Eeli ehti jalkojen kiinnittämisen lisäksi naulailla robottinsa hymyilemään! :) 

1 kommentti: